SARANAJUTTU | 21.3.2017

10 vinkkiä verkkosivujesi parantamiseksi

SARANAJUTTU | 21.3.2017

Liisa Suvikumpu

Jos teet säätiössäsi yhden viestintäteon tänä vuonna, olkoon se verkkoroolisi parantaminen. Aloita helposti: vieraile omilla nettisivuillasi leikkien ulkopuolista. Vaikutuitko? Mitä voisi parantaa?

 1. Älä keskity vain siihen, mitä säätiösi tekee, vaan anna jokin konkreettinen tieto säätiösi tukemalta alalta. EI VAIN: ”Säätiömme tukee syöpäsairauksien tutkimusta.” VAAN: ”Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään”.
 2. Mieti, mitä kävijät saavat verkkosivuiltasi. Mikä on sivustosi ”call to action”?
  • • Pitääkö kävijän tehdä jotain saavuttuaan sivuillesi? Otetaanko häneen yhteyttä? Missä vaiheessa kävijälle tuodaan palvelua tai pyydetään vaikkapa liittymään uutiskirjelistalle? Miten voit lisätä kävijälle merkityksellistä sisältöä?
 3. Ole houkuttelevasti selkeä:
  • tuo visuaalisesti kutsuvat ”call to actionit” keskelle ja esiin.
  • tuo uutiskirjeiden tilaukset hyvin esiin, blogeille vaikuttavuutta helpolla blogin tilauksella
  • kerro, kenelle action-nappi on suunnattu: ”Oletko median edustaja? > Ota yhteyttä tästä.” ”Haluatko lahjoittaa? Lahjoita tästä!”
 4. Mieti myös koko sivustosi käytettävyyttä: pidä esimerkiksi sivujen navigaatiopalkki näkyvissä.
 5. Mieti mobiilisti: verkon käyttö mobiililaitteilla ylitti tietokonekäytön jo vuosia sitten. Mikä näyttää hyvältä isolla ruudulla, ei välttämättä toimi kännykässä.
 6. Käytä rohkeasti videoita: sijoita ne sivuillasi hyvälle paikalle ylös ja valitse stilliksi vetävä kuva ja hyvä teksti.
 7. Mene videoissasi suoraan asiaan, ei lämmittelyä tai fiilistelyä (videot ovat suosittuja mutta 15 sekunnin kuluttua niitä katsoo enää 30 %). Alkuun tärkein tieto, loppuun detaljit.
 8. Live chat on myös säätiöille erittäin kannatettava tapa kommunikoida apurahanhakijoiden kanssa. Älä tee siitä riippakiveä, chat voi hyvin olla auki vain hakuaikana.
 9. Lomakkeet kannattaa tehdä elämyksiksi ja hyödyntää niiden muotoilussa ulkopuolisia asiantuntijoita muualtakin kuin vain tekniseltä puolelta. Aiempien hakijoiden pyytäminen testaajiksi on samalla säätiön hyvää palvelua ja oman vaikuttavuuden kartuttamista.
 10. Yksi hyvä idea on parempi kuin kolme keskinkertaista. Aloita jostakin ja kehitä jatkuvasti.

Vilkaise ja vaikutu esim.

www.macfound.org
www.publicartfund.org
acumen.org
cure.org

Artikkeli pohjautuu Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan jäsenkoulutukseen, jossa digivirtuoosi Teemu Arina luennoi säätiöiden digitaalisista työvälineistä.

Saranajuttu

Vahvojen naisten valtakunta

Monelle suomalaiselle ”Kone” ei enää tuo ensimmäisenä mieleen hissejä. ”Koneesta”, siis Koneen Säätiöstä, on tullut synonyymi laadukkaalle tieteelle ja taiteelle, ennakkoluulottomille yhteiskunnallisille puheenvuoroille ja rajoja rikkoville kulttuuritapahtumille. Ensimmäisenä naispuolisena Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtajana Hanna Nurminen arvioi, että säätiön menestyksen takana on hallituksen ja henkilökunnan dynaamisuus ja ennakkoluulottomuus. Koneen säätiö on pystynyt muuttumaan ajan mukana.

Läs hela artikeln >

Saranajuttu

Pärlor – Helmiä: Villa Gyllenberg 5.3.–1.6.2014

Efter 60 år öppnas utställningen Pärlor – Samling Wulff på Villa Gyllenberg i Helsingfors. 60 vuoden tauon jälkeen näyttely Helmiä – Kokoelma Wulff nähtävillä Villa Gyllenbergissä, Helsingissä.

Läs hela artikeln >

Saranajuttu

Oho! Jari Tervolla ja Eeva Joenpellolla salaperäinen yhteys – katso kuvat!

Verkkojulkaisu on moderni keino hallita ja näyttää taidekokoelmaa. WSOY:n kirjallisuussäätiön taidekokoelman uunituoreet verkkosivut ovat taidehistorioitsija Hanne Selkokarin kaunis ja käytännöllinen luomus

Läs hela artikeln >

Saranajuttu

Apurahansaajan arkea ja juhlaa

Kirjailija-toimittaja Karo Hämäläisen kalenterissa apuraha vapauttaa tilaa taiteelliselle työlle. Karo Hämäläisellä on villi ja vapaa tunne: kaksi kuukautta sitten hän jätti leipätyönsä Arvopaperissa ja heittäytyi freelancetoimittajaksi ja kirjailijaksi. Tässä kirjailijan päiväunessa omaa rooliaan näyttelevät apurahasäätiöt, joiden tuen turvin Hämäläisellä on taloudellinen mahdollisuus kirjoittaa uutta teostaan ainakin jonkin aikaa muista töistä vapaana.

Läs hela artikeln >

Saranajuttu

Yhteiskunnan toinen mielipide

Säätiölakiuudistus on tärkeä mahdollisuus parantaa säätiöiden toimintaedellytyksiä ja siten hyödyttää koko kansaa. Säätiöiden kautta jokainen meistä voi päättää, mitä asiaa tai aatetta haluaa tukea.

Läs hela artikeln >

Saranajuttu

Harry Schaumans Stiftelse 80 år

Tack vare ett testamente av den samhällsengagerade affärsmannen Harry Schauman från Vasa inledde Harry Schaumans Stiftelse sin verksamhet 1933. Harry Schaumans liv kom att präglas av lika delar affärsmannaskap, kulturintresse och engagemang för hemstaden.

Läs hela artikeln >

Saranajuttu

Säätiöt tv-julkkiksina

Franck Median uusi sarja Säätiöt yksityisistä suomalaisista säätiöistä esitetään joulunpyhinä ja uutenavuotena MTV3-kanavalla. Sarja kertoo yksityisten säätiöiden historiasta ja niiden merkityksestä suomalaisen tieteen, taiteen ja identiteetin tukijoina sekä roolista maamme rakentamisessa - myös tulevaisuuden kannalta.

Läs hela artikeln >