2018 tapahtumat:

Milloin? 1.10.2018

Alkaa: 18:00

Päättyy: 20:00

Missä? Lauttasaaren kartanon Kahvila Puhuri, Helsinki, Kauppaneuvoksentie 18

Koneen Säätiön järjestämässä kaikille avoimessa Iltakoulussa tutustutaan kehräämisen saloihin ja lauletaan ikivihreitä. Aiemmin Iltakouluja on järjestänyt säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä. Siellä se on antanut alueen asukkaille mahdollisuuden ilmiantaa paikallisten taitoja ja tietämystä eri aloilta. Samalla alueelle kätkeytyvä osaaminen on tullut näkyväksi. Tule mukaan ja opi uutta taitonsa ja tietonsa jakavilta Iltakoulun opettajilta!

Stiftelsen för Åbo Akademi sr

Öppet hus i Observatoriet kl. 13-18

Milloin? 1.10.2018

Alkaa: 13:00

Päättyy: 18:00

Missä? Observatoriet i Vårdbergsparken, Turku/Åbo, Observatoriet, Vårdberget

Stiftelsen för Åbo Akademi deltar i firandet av den europeiska stiftelsedagen 1.10.2018 kl. 13-18 genom att öppna dörrarna i Observatoriet i Vårdbergsparken. Kl. 14 och 16 bjuds på gitarrmusik med musikstuderande Mikael Selin uppe i Kupolsalen. Kaffeservering.
Stiftelsedagen är ett livligt, glatt och händelserikt evenemang, som firas i mer än 20 europeiska länder under samma dag överallt där det finns stiftelser. Stiftelsedagen är ett tillfälle att berätta för allmänheten om allt det goda arbete stiftelserna arbete gör.

Taidesäätiö Pro Arte

Taidesäätiö Pro Arten ihmeellinen ruokatunti

Milloin? 1.10.2018

Alkaa: 11:00

Päättyy: 14:00

Missä? , Helsinki, Kalevankatu 4, aula (2. krs)

Taidesäätiö Pro Arte tarjoilee naapureilleen ja muille ohikulkijoille ihmeellisen ruokatunnin Kalevankatu 4:n aulassa klo 11-14. Säätiön pisteellä on tarjolla paahtoleipää ja pientä makeaa, taidelehtiä ja -kirjoja sekä tarinoita siitä, miten halavasepikästä – vain Vantaalla tavatusta uhanalaisesta kovakuoriaisesta – tuli vuoden 2018 IHME-festivaalin tähti. Tämän vuoden IHME-teokseen, Henrik Håkanssonin THE BEETLE -elokuvaan voi tutustua myös Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4424485.

Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiö on tuottanut kymmenen vuoden ajan vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon on sisältynyt valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.

Niin ihmiset kuin muiden lajien edustajat ovat lämpimästi tervetulleita!

Seurasaarisäätiö

Ovet avoinna Seurasaarisäätiössä

Milloin? 1.10.2018

Alkaa: 13:00

Päättyy: 15:00

Missä? Seurasaaren Isännäntalo, Helsinki, Huvila 3, Seurasaari

Seurasaarisäätiö toivottaa yleisön tervetulleeksi tutustumaan säätiöön ja Seurasaaren Isännäntalon yläkertaan, joka toimi aikoinaan höyrylaivamatkustajien odotussalina. Höyrylaivat liikennöivät Seurasaareen ennen valkoisen puusillan valmistumista (1892). Odotussalin yhteyteen tehtiin lasivitriinillä erotettu biologinen museohuone, jonne tuotiin yleisön ihailtavaksi täytettyjä pieneläimiä. Museohuoneeseen maalattiin eri vuodenaikoja kuvaava maisemamaalaus, jonka toteutti helsinkiläinen Salomo Wuorion maalausliike. Maisemamaalaus konservoitiin vuonna 2014 ja myös höyrylaivamatkustajien odotussalia on konservoitu tämän jälkeen. Odotussali ja museohuone toimivat julkisessa käytössä vuoteen 1919 saakka. Ilmoittautumiset: info@seurasaarisaatio.fi

Pirkanmaalaiset säätiöt: Diabetestutkimussäätiö, Emil Aaltosen Säätiö, Jalmari Finnen säätiö, C.V. Åkerlundin säätiö, Majaoja-säätiö, SKR/Pirkanmaan rahasto, Pro Musica Säätiö, Suomen kirjaininstituutin säätiö, Tampereen Oopperatoimintasäätiö

Säätiöt tieteen ja taiteen tukena

Milloin? 1.10.2018

Alkaa: 14:00

Päättyy: 19:00

Missä? Kulttuuritalo Laikku, Tampere, Keskustori 4

Pirkanmaalaiset säätiöt esittäytyvät ja tarjoavat iltapäivän ajan monipuolista ohjelmaa: tiede mukana arjessa, musiikkiesityksiä ja mielenkiintoisia haastatteluja sekä taidekahvila ja kirjailijanurkka.

Maj ja Tor Nesslingin säätiö

Nessling Nestin avoimet ovet

Milloin? 1.10.2018

Alkaa: 8:45

Päättyy: 18:00

Missä? Nessling Nest, Helsinki, Fredrikinkatu 20 A 10

Tervetuloa kurkistamaan Nessling Nestiin Säätiöpäivänä 1.10. Nessling Nest on ilmainen työtila tutkijoille, jotka ratkovat ympäristöhaasteita ja muille toimijoille, jotka edistävät ympäristötutkimuksen jalkautumista yhteiskuntaan. Avointen ovien päivänä pääset tutustumaan tilojen monimuotoisiin mahdollisuuksiin, nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta sekä kuulemaan miten Nessling Nestin väki muuttaa maailmaa. Päivän aikana ohjelmassa on mm. perinteeksi muodostunutta aamujoogaa, tutkijapuheenvuoroja, vaatteiden vaihtoa ja materiaaliopastusta, lyhytelokuva sekä tietenkin tärkeitä kohtaamisia.

Tilaisuus on kaikille avoin, lapsiystävällinen ja maksuton!

Katso tarkemmat tiedot ja ohjelmanumeroiden kellonajat tapahtumasivulta.

Kotkaniemi-säätiö ja Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson säätiöiden tapaaminen

Milloin? 1.10.2018

Alkaa: 13:30

Päättyy: 16:00

Missä? Kotkaniemi, Luumäki, Itsenäisyydentie 799 a (aiemmin Lappeenrannantie 455)

P.E. Svinhufvudin kodin Kotkaniemen peruskorjaus valmistui keväällä, ja säätiöpäivänä ovet ovat avoinna kaikille säätiöläisille. Museotoimintaa pyörittää Kotkaniemi-säätiö, joka on saanut sekä näyttelyiden pystyttämiseen, esineiden konservointiin että oppaiden palkkaamiseen tukea useilta yksityisiltä henkilöiltä ja yrityksiltä sekä paikallisilta ja valtakunnallisilta säätiöiltä. Tarjolla on draamaopastus maanantaina 1.10.2018 klo 13.30. Opastuskierroksen jälkeen ohjaaja Maria Fomin kertoo esityksen syntymisestä. Pullakahvit. Lopuksi keskustelua säätiöiden vaikuttavuudesta. Ilmoittautuminen tapahtumaan mari.kurkan@otsakorpi.fi. Paikkoja rajoitettu määrä.

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta

Säätiöpäivän elokuvailta

Milloin? 1.10.2018

Alkaa: 15:00

Päättyy: 18:00

Missä? Bio Rex, Helsinki, Mannerheimintie 22-24

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta kutsuu jäsensäätiöidensä toimi- ja luottamushenkilöt ja säätiöiden sidosryhmät kuulemaan, miten Vuosisadan rakentajilla nyt menee. Haastekilpailun finaalista on tasan vuosi, joten on aika kysyä, mitä kilpailun viisi voittajatiimiä ovat saaneet aikaan. Tervetuloa tapaamaan tiimit ja kuulemaan, mitä valtavan vaikuttavia tekoja he ovat palkintorahoilla tehneet nuorten hyväksi.

Tiimien kuulumisten jälkeen jatkamme nuorisoteemalla ja katsomme ennakkonäytöksenä kotimaisen Hölmö nuori sydän -elokuvan, joka tulee ensi-iltaan lokakuussa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla. Elokuva on Oscar-ehdokkaanakin olleen Selma Vilhusen ohjaama. Säätiöpäivän kunniaksi tarjoamme leffan lisäksi myös ruokaisaa leffaevästä!

Paikkoja rajoitetusti, varmista osallistumisesi ilmoittautumalla tästä!

    

Säätiöpäivää vietetään, jotta kaikki suomalaiset tietäisivät,

Säätiötwiitit