SARANA | 21.3.2017

10 vinkkiä verkkosivujesi parantamiseksi

SARANA | 21.3.2017

Liisa Suvikumpu

Jos teet säätiössäsi yhden viestintäteon tänä vuonna, olkoon se verkkoroolisi parantaminen. Aloita helposti: vieraile omilla nettisivuillasi leikkien ulkopuolista. Vaikutuitko? Mitä voisi parantaa?

 1. Älä keskity vain siihen, mitä säätiösi tekee, vaan anna jokin konkreettinen tieto säätiösi tukemalta alalta. EI VAIN: ”Säätiömme tukee syöpäsairauksien tutkimusta.” VAAN: ”Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään”.
 2. Mieti, mitä kävijät saavat verkkosivuiltasi. Mikä on sivustosi ”call to action”?
  • • Pitääkö kävijän tehdä jotain saavuttuaan sivuillesi? Otetaanko häneen yhteyttä? Missä vaiheessa kävijälle tuodaan palvelua tai pyydetään vaikkapa liittymään uutiskirjelistalle? Miten voit lisätä kävijälle merkityksellistä sisältöä?
 3. Ole houkuttelevasti selkeä:
  • tuo visuaalisesti kutsuvat ”call to actionit” keskelle ja esiin.
  • tuo uutiskirjeiden tilaukset hyvin esiin, blogeille vaikuttavuutta helpolla blogin tilauksella
  • kerro, kenelle action-nappi on suunnattu: ”Oletko median edustaja? > Ota yhteyttä tästä.” ”Haluatko lahjoittaa? Lahjoita tästä!”
 4. Mieti myös koko sivustosi käytettävyyttä: pidä esimerkiksi sivujen navigaatiopalkki näkyvissä.
 5. Mieti mobiilisti: verkon käyttö mobiililaitteilla ylitti tietokonekäytön jo vuosia sitten. Mikä näyttää hyvältä isolla ruudulla, ei välttämättä toimi kännykässä.
 6. Käytä rohkeasti videoita: sijoita ne sivuillasi hyvälle paikalle ylös ja valitse stilliksi vetävä kuva ja hyvä teksti.
 7. Mene videoissasi suoraan asiaan, ei lämmittelyä tai fiilistelyä (videot ovat suosittuja mutta 15 sekunnin kuluttua niitä katsoo enää 30 %). Alkuun tärkein tieto, loppuun detaljit.
 8. Live chat on myös säätiöille erittäin kannatettava tapa kommunikoida apurahanhakijoiden kanssa. Älä tee siitä riippakiveä, chat voi hyvin olla auki vain hakuaikana.
 9. Lomakkeet kannattaa tehdä elämyksiksi ja hyödyntää niiden muotoilussa ulkopuolisia asiantuntijoita muualtakin kuin vain tekniseltä puolelta. Aiempien hakijoiden pyytäminen testaajiksi on samalla säätiön hyvää palvelua ja oman vaikuttavuuden kartuttamista.
 10. Yksi hyvä idea on parempi kuin kolme keskinkertaista. Aloita jostakin ja kehitä jatkuvasti.

Vilkaise ja vaikutu esim.

www.macfound.org
www.publicartfund.org
acumen.org
cure.org

Artikkeli pohjautuu Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan jäsenkoulutukseen, jossa digivirtuoosi Teemu Arina luennoi säätiöiden digitaalisista työvälineistä.

SARANA

Miksi säätiöiden pitäisi miettiä digi- ja verkkorooliaan?

Monet vielä viime viikolla villeiltä tuntuneet digisaarnaajien tulevaisuudenvisiot ovat tänään jo vakiintunutta arkea. Miksi säätiöissä pitäisi olla kiinnostuneita omasta digitaalisuuden asteesta ja verkkoroolista?

Lue koko artikkeli >

SARANA

10 vinkkiä verkkosivujesi parantamiseksi

Jos teet säätiössäsi yhden viestintäteon tänä vuonna, olkoon se verkkoroolisi parantaminen. Aloita helposti: vieraile omilla nettisivuillasi leikkien ulkopuolista. Vaikutuitko? Mitä voisi parantaa?

Lue koko artikkeli >

SARANA

Tieteen rahavirrat kohtaavat

Tutkimusrahoituksen kehittäminen kiinnostaa nyt monia tahoja – tutkijoiden, tieteen ja yhteiskunnan onneksi. Rakentava keskustelu, uutta synnyttävä yhteistyö ja lupaavat kokeilut kannustavat niin rahoittajia kuin rahoituksen kohteita.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Uusi kansallisaarre?! Lupauksia herättävä tutkimustietovaranto

OKM:n ja sidosryhmien yhteistyönä suunnitellaan kansallisen tutkimustietovarannon julkaisemista. Hankkeen tavoite on kerätä tieto tutkijoiden tuloksista yhteen niin, että tiedot olisivat saatavilla yhdestä paikasta eri tarkoituksiin helposti ja avoimesti. Tuloksena syntyy kattava kokonaiskuva siitä, mitä ja miten Suomessa tutkitaan – ja millä rahalla.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Vuosisadan rakentajat matkalla maineeseen - Kesäranta odottaa!

Säätiöiden haastekilpailu on jo nyt menestys. Presidentti ja pääministeri innostuivat, mediat hehkuttavat, ja ennen muuta finaaliratkaisujaan kehittävät tiimit vakuuttavat: Suomen nuorten parempi tulevaisuus on askeleen lähempänä ”Vuosisadan rakentajien” myötä.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Ollako arvonlisävelvollinen vai ei?

Hakeutuminen arvonlisä- eli alv-velvolliseksi on monelle yleishyödylliselle yhteisölle, siis myös säätiölle, taloudellisesti järkevää.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Tohtorit ja työ, mitämitämitä?!

Tutkijankoulutettujen tehtävät työelämässä muuttuvat. Aiempaa useammin tohtorit sijoittuvat muihin kuin tutkimustehtäviin. Tutkijanuran poluilla samoilevat nykyisin opettajat, mentorit, asiantuntijat ja johtajat, eivät yksiselitteisesti vain ”tutkijat”. Entistä useampi tutkimustehtävissä työskentelevä toimii työuransa aikana eri sektoreilla, eri maissa tai eri aloilla.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Säätiöiden pääomasijoittamisen helpottamisella lisää rahaa Suomelle

Yksinkertaisella ja kaikkia hyödyttävällä veromuutoksella kannustettaisiin säätiöitä lisäämään pääomasijoittamista.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Säätiösomen lyhyt oppimäärä

Vuorovaikutteinen sosiaalinen media kannattaa ottaa säätiöissä käyttöön viimeistään nyt. Kuuntele ja seuraa on viisas oppi livenä ja virtuaalisesti.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Aktiivisesti läpinäkyvä – säätiöviestinnän uusi musta

”Sisällöt edellä” on viestintäopin ydin, joka pätee kaikenlaisiin ja -tasoisiin säätiöviestijöihin. Säätiöt voisivat kertoa arvoistaan paljon nykyistä reippaammin myös verkossa.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Avoimuus, vilppi ja tiedettä rahoittavat säätiöt

Apurahasäätiöiden avoimuus ja vastuunkanto ovat tutkimusrahoituskokonaisuuden selvä mutta epäselvästi määrittyvä osa.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Tehdään säätiövalvoja tarpeettomaksi!

PRH:n tuore valvonta- ja lakipäällikkö Terhi Maijala lämpenee puhuessaan kolmesta asiasta: vastuusta, vakuutuksista ja veneilystä. ”Säätiön hallituksen rooli on huikea”, Maijala toteaa. Sillä hän tarkoittaa niin luottamusasemasta seuraavaa suurta vastuuta kuin sen vastapainona olevia mahdollisuuksia parantaa yhteiskuntaa.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Kertomus toiminnasta – kauhutarina vai onnellinen loppu?

Tervetuloa Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan ensimmäiseen ”Säätiöille lain lukua” -blogikirjoitukseen.

Lue koko artikkeli >