SARANA | 7.8.2018

Tarjolla viestintäpäällikön työpaikka Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnassa

SARANA | 7.8.2018

Haluatko tukea apurahoja jakavien säätiöiden ja rahastojen toimintaa? Osaatko kehittää viestinnän käytäntöjä ja kanavia? Käytätkö sujuvasti niin suomea ja ruotsia kuin englantiakin? Jos vastaat kyllä, hae uutta viestintäpäällikön tehtäväämme nyt!

Etsimme Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnalle
VIESTINTÄPÄÄLLIKKÖÄ
Helsingin keskustassa sijaitsevaan toimistoon vakituiseen työsuhteeseen

Viestintäpäällikkönä vastaat viestinnästämme jäsenille, sidosryhmille ja kaikille säätiöistä kiinnostuneille. Tehtävässäsi kehität viestinnän rakenteita ja eri kanaviamme, luot sisältöjä ja osallistut tapahtumajärjestelyihimme. Tarvittaessa tuet toimitusjohtajaa neuvottelukunnan yhteiskunnallisen viestinnän ja päättäjäviestinnän hankkeissa.

Tehtävään valitaan ihminen, joka ymmärtää säätiöiden ja rahastojen arvopohjan ja haluaa olla tukemassa sitä viestinnällisin, vaikuttavin toimin. Etsimämme henkilö on taitava ja nopea kirjoittaja, joka pystyy esittämään monimutkaisetkin asiat selkeästi ja kiinnostavasti. Hän on tarkka, hallitsee kokonaisuuksia ja on innostava työtoveri. Hän on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon ja käyttää työssään sujuvasti suomea, ruotsia ja englantia. Hänellä on näyttöjä kohderyhmäviestintäprosessin itsenäisestä ja menestyksellisestä hoitamisesta. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Tarjoamme mahdollisuuden tehdä työtä yhteisössä, joka osaltaan mahdollistaa suomalaisen yhteiskunnan elinvoiman. Työ tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan säätiömaailmaan. Tehtävässä saat aidon mahdollisuuden vaikuttaa niin oman toimenkuvan muotoutumiseen kuin yleishyödyllisen toiminnan laaja-alaiseen kehittämiseen. Toivommekin, että sinulla on viestintään kehitysorientoinut, raikas suhtautumistapa, joka perustuu ammattimaisen viestinnän vahvaan osaamiseen.

Hae tehtävää mahdollisimman pian rekisteröidyllä cv:lläsi painamalla "Hae"-painiketta rekrytointiyritys Experiksen sivulla. Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemuksesi sekä CV:si palkkatoiveineen. Lisätietoja tehtävästä antaa viikolla 32 Consultant Manager Virpi Mäentaus, virpi.maentaus@fi.experis.com ja puhelimitse 7.8 klo 9:00-10:30 ja 8.8 klo 12:00-13:30, 040 723 9913. Lisätietoja antaa viikoilla 32 ja 33 myös Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan vt. toimitusjohtaja Päivi Tikka puhelimitse 10.8. klo 9:00-12:00 ja 15.8. klo 9:00-12:00, 050 380 7887.

Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Hakuprosessi etenee nopeasti ja loppuvaiheen haastattelut ovat viikolla 36, joten hae tehtävää pian.


Vi söker till Delegationen för stiftelser och fonder en
KOMMUNIKATIONSCHEF
till kontoret i centrum av Helsingfors för ordinarie anställning

Som kommunikationschef ansvarar du för vår kommunikation till medlemmar, intressenter och alla som är intresserade av stiftelser. I ditt uppdrag utvecklar du kommunikationsstrukturer och våra olika kanaler, skapar innehåll och deltar i arrangemangen av våra evenemang. Vid behov stöder du VD i delegationens samhällskommunikation och kommunikation till beslutsfattare.

Till uppgiften väljs en person som förstår värdegrunden för stiftelser och fonder och som vill stödja denna med kommunikativa och påverkande åtgärder. Personen vi söker är skicklig och snabb på att producera text och kan presentera komplexa saker tydligt och intressant. Personen är noggrann, har kontroll över helheter och är en inspirerande medarbetare. Personen har avlagt en högre högskoleexamen och använder i sitt arbete flytande finska, svenska och engelska. Personen har tidigare erfarenhet av självständig och framgångsrik hantering av målgruppskommunikationsprocesser. Anställningen har en prövotid på sex månader.

Vi erbjuder möjligheten att arbeta i en gemenskap, som bidrar till det finländska samhällets livskraft. Arbetet erbjuder ett unikt perspektiv över stiftelsevärlden. I denna uppgift har du en verklig möjlighet att påverka både utformandet av ditt eget arbete och en bred möjlighet att utveckla den allmännyttiga verksamheten. Vi hoppas att du har en utvecklingsorienterad och fräsch inställning baserat på ett starkt professionellt kunnande i kommunikation.

Sök jobbet så snart som möjligt med ditt registrerade CV, tryck på "Sök" -knappen på webbplatsen av rekryteringsföretag Experis. Bifoga en fritt formulerad ansökan och CV samt ditt löneanspråk. För mer information om uppdraget kontakta Consultant Manager Virpi Mäentaus vecka 32 på virpi.maentaus@fi.experis.com och på telefon 7.8 kl. 9:00-10:30 och 8.8 kl. 12:00-13:30, 040 723 9913. Mer information om uppdraget under vecka 32 och 33 ger Delegationen för stiftelser och fonders tf. VD Päivi Tikka per telefon 10.8. kl. 9:00-12:00 och 15.8 kl. 9:00-12:00 på numret 050 380 7887.

Positionen fylls omedelbart efter att en passlig person hittats. Rekryteringsprocessen fortskrider snabbt och slutskedets intervjuer sker vecka 36, så sök jobbet fort.

SARANA

Tarjolla viestintäpäällikön työpaikka Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnassa

Haluatko tukea apurahoja jakavien säätiöiden ja rahastojen toimintaa? Osaatko kehittää viestinnän käytäntöjä ja kanavia? Käytätkö sujuvasti niin suomea ja ruotsia kuin englantiakin? Jos vastaat kyllä, hae uutta viestintäpäällikön tehtäväämme nyt!

Lue koko artikkeli >

SARANA

Integrify kouluttaa maahanmuuttajista koodareita ennätysajassa ja vastaa huutavaan koodaripulaan

Säätiöiden Vuosisadan rakentajat -haastekilpailusta ja Sitran Ratkaisu 100 -kilpailuista ponnistanut Integrify vastaa kahteen suureen yhteiskunnalliseen haasteeseen omalla poikkeuksellisella ratkaisullaan. Integrify on jo pitkällä tavoitteessaan kouluttaa maahanmuuttajien joukosta sata uutta koodaria vuoden 2018 aikana.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Someturvaa rakennetaan kohti yhteiskunnallista vaikuttavuutta

Vuosisadan rakentajat -haastekilpailussa toiseksi tullut Someturva-tiimi tavoittelee isoja yhteiskunnallisia muutoksia. Asiantuntijat arvioivat, että Suomessa on noin puoli miljoonaa nuorta, jotka ovat tulleet loukatuiksi sosiaalisessa mediassa. Somessa haukkuminen, kiristetyksi tuleminen tai nolaamisen kohteeksi joutuminen koskee nuorten lisäksi myös aikuisia. Someturva-palvelun on tarkoitus tuoda konkreettinen työkalu someloukkausten käsittelyyn.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Säätiöiden ja rahastojen yhteinen lahja satavuotiaalle Suomelle alkaa kääriytyä esiin paketistaan

Yleishyödylliset säätiöt ja rahastot ovat antaneet 100-vuotiaalle isänmaalleen arvokkaan ja tulevaisuuteen suuntautuvan lahjan. Ne järjestivät Vuosisadan rakentajat –haastekilpailun ja palkitsivat voittajatiimit muhkealla, yhteensä 2,45 miljoonan euron suuruisella apurahasummalla. Kilpailussa kehitettiin ratkaisuja nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden parantamiseksi ja sitä kautta koko Suomen menestyksekkään tulevaisuuden rakentamiseksi. Vuosisadan rakentajien voittopotti oli kirkkaasti suurin Suomen satavuotisjuhlavuonna järjestettyjen haastekilpailujen joukossa.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Uusi, uljaampi vuosisata rakentuu kokeilu kerrallaan säätiöiden haastekilpailussa

Säätiöt ja rahastot halusivat antaa 100-vuotiaan Suomen seuraavan vuosisadan nuorille paremman tulevaisuuden perustamalla haastekilpailun Vuosisadan rakentajat. Haastekilpailun tarkoitus on löytää nuorten elämästä sellaisia ongelmia ja niihin sellaisia ratkaisuja, jotka tekisivät uudella, vaikuttavalla, monistettavalla, yhteistyötä edellyttävällä ja mahdollisimman toteuttamiskelpoisella tavalla Suomea paremmaksi – ja ehkä pala palalta muutakin maailmaa.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Vuosisadan rakentajat matkalla maineeseen - Kesäranta odottaa!

Säätiöiden haastekilpailu on jo nyt menestys. Presidentti ja pääministeri innostuivat, mediat hehkuttavat, ja ennen muuta finaaliratkaisujaan kehittävät tiimit vakuuttavat: Suomen nuorten parempi tulevaisuus on askeleen lähempänä ”Vuosisadan rakentajien” myötä.

Lue koko artikkeli >

SARANA

15 nuorten hyvinvointia parantavaa ideaa pääsi jatkoon säätiöiden Vuosisadan rakentajat -kilpailussa

Suomalaiset säätiöt ovat löytäneet joukon rohkeita ja suuria ideoita Suomen nuorten hyväksi: Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun finalistit on nyt valittu. Jatkoon pääsi 15 ideaa, jotka vahvistavat 10–26-vuotiaiden nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Säätiöpäivä

Kansainvälistä Säätiöpäivää vietetään eri puolella Eurooppaa. Katso videotervehdys!

Lue koko artikkeli >

SARANA

Säätiöt, sijoitetaan vastuullisemmin!

Nesslingin Säätiö on sitoutunut sijoittamaan vastuullisemmin ja kestävämmin. Nyt se haastaa muut säätiöt mukaan näyttämään esimerkkiä.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Miten tieteellistä säätiötutkimuksen pitäisi olla?

Säätiöitä tutkivia yksiköitä on Euroopassa useita, mutta silti säätiöistä kaivataan jatkuvasti lisää tietoa. Moniulotteinen säätiötutkimus olisi todella hyödyllistä säätiöiden oman työn kehittämiseksi.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Säätiöiden tiederahoitus Euroopassa mittavaa mutta lisätietoja kaivataan

Kansainvälinen EUFORI-tutkimus kartoitti eurooppalaissäätiöiden tutkimusrahoitusta 2012 lukujen pohjalta: säätiöiltä yli 5 mrd euroa tieteelle vuosittain.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Aurora-apurahatietokannan päivittäminen päättymässä

Nykyisen tietokannan tiedot ovat nähtävissä verkkosivuilla elokuun loppuun asti.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Tilintarkastaja säätiössä

Asiantuntijakatsauksemme kertoo uudistuneesta tilintarkastuksesta kaiken, mitä säätiön ja yhdistyksen johdossa olevien tulisi tietää.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Tehdään säätiövalvoja tarpeettomaksi!

PRH:n tuore valvonta- ja lakipäällikkö Terhi Maijala lämpenee puhuessaan kolmesta asiasta: vastuusta, vakuutuksista ja veneilystä. ”Säätiön hallituksen rooli on huikea”, Maijala toteaa. Sillä hän tarkoittaa niin luottamusasemasta seuraavaa suurta vastuuta kuin sen vastapainona olevia mahdollisuuksia parantaa yhteiskuntaa.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Älä vatuloi, vaan lue Säätiön hyvä hallinto

Jos omat tiedot tai ymmärrys säätiön hoitamisesta eivät riitä, kannattaa ottaa apuun uunituore Säätiön hyvä hallinto -opas. Se on Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan laatima suositus siitä, miten hyvin hoidettu säätiö toimii. Säätiökentän itsesääntelyohjeeksi kirjoitettu opas on juuri päivitetty vastaamaan uutta säätiölakia.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Toimitusjohtaja säätiössä

Moni säätiö miettii parhaillaan, ottaako käyttöön uuden säätiölain mukainen ”toimitusjohtaja” vai jatkaako ”asiamiehellä”. Neuvottelukunta pyysi riippumatonta säätiöasiantuntija OTL Juha Viertolaa selvittämään, mitä toimitusjohtaja säätiölle oikeastaan merkitsee. Viertola suosittelee selvityksessään varsinkin varakkaampia apurahasäätiöitä ja suuria toiminnallisia säätiöitä valitsemaan toimitusjohtaja-toimielimen työsuhteisen ”asiamiehen” sijaan.

Lue koko artikkeli >

SARANA

150 miljoonaa euroa vastinrahaa yliopistojen varainkeruulle

Lue koko artikkeli >

SARANA

Säätiölakiuudistus kohti loppuhuipennusta

Säätiölakiesitys on edennyt valiokuntakäsittelyyn. Vaikka lopulliseen lakitekstiin voi siis vielä tulla muutoksia, esityksestä voi nostaa tärkeimpiä näkökohtia esiin jo nyt. Säätiöiden näkökulmasta lakiuudistuksessakin yksi asia nousee ylitse muiden: Yhteiskunta hyötyy nyt ja tulevaisuudessa säätiöistä sekä niiden tehokkaasta ja joustavasta toiminnasta yhteiseksi hyväksi. Säätiölain uudistaminen on hyvä asia, jotta osin vanhentunut laki päivitetään ja säätiöille luodaan paremmat edellytykset tukea omalta osaltaan talousvaikeuksissa kamppailevaa Suomea ja suomalaisia.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Kaikki Suomen säätiöt viettävät maan ensimmäistä säätiöpäivää 1.10.2014

1.10.2014 vietetään koko Suomessa maan ensimmäistä Säätiöpäivää. Reipas ja iloinen tapahtumapäivä saa Suomen kaikki säätiöt liekkeihin. Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä järjestetään päivän päätapahtuma klo 16–18. Säätiöpäivän tunnuksena on ”Perintöä jaossa”. Sanaleikki viittaa sekä säätiöiden tehtävään kulttuuriperinnön vaalijoina että säätiöiden kunniatehtävään toteuttaa lahjoittajiensa henkistä perintöä. Säätiöpäivän kartta paljastaa tieteen, taiteen ja kulttuurin tekijät ja tekopaikat. Tule ihmettelemään ja ihailemaan säätiöiden tekoja yhteiseksi hyväksi!

Lue koko artikkeli >

SARANA

Vahvojen naisten valtakunta

Monelle suomalaiselle ”Kone” ei enää tuo ensimmäisenä mieleen hissejä. ”Koneesta”, siis Koneen Säätiöstä, on tullut synonyymi laadukkaalle tieteelle ja taiteelle, ennakkoluulottomille yhteiskunnallisille puheenvuoroille ja rajoja rikkoville kulttuuritapahtumille. Ensimmäisenä naispuolisena Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtajana Hanna Nurminen arvioi, että säätiön menestyksen takana on hallituksen ja henkilökunnan dynaamisuus ja ennakkoluulottomuus. Koneen säätiö on pystynyt muuttumaan ajan mukana.

Lue koko artikkeli >

SARANA

Apurahansaajan arkea ja juhlaa

Kirjailija-toimittaja Karo Hämäläisen kalenterissa apuraha vapauttaa tilaa taiteelliselle työlle. Karo Hämäläisellä on villi ja vapaa tunne: kaksi kuukautta sitten hän jätti leipätyönsä Arvopaperissa ja heittäytyi freelancetoimittajaksi ja kirjailijaksi. Tässä kirjailijan päiväunessa omaa rooliaan näyttelevät apurahasäätiöt, joiden tuen turvin Hämäläisellä on taloudellinen mahdollisuus kirjoittaa uutta teostaan ainakin jonkin aikaa muista töistä vapaana.

Lue koko artikkeli >